Ga naar inhoud

Advocaat voor bedrijven

2014 januari 24
door thom

Als ondernemer loopt u tegen problemen aan, helaas zijn dat ook regelmatig juridische problemen. Soms kunt u die zelf oplossen, maar soms heeft u een advocaat voor bedrijven nodig.

Dit artikel gaat over de advocaat voor bedrijven. Wat doet een advocaat voor bedrijven? Wanneer is een advocaat (voor bedrijven) verplicht?

Advocaat voor bedrijven

Een advocaat voor bedrijven is een advocaat die zich bezighoudt met juridische problemen die ondernemers tegenkomen. Dat kan op het gebied van het ondernemingsrecht zijn, maar ook op het gebied van het arbeidsrecht of bijvoorbeeld met betrekking tot beslagleggingen en incasso’s.

De advocaat voor bedrijven zit niet altijd in de buurt van de ondernemer. Er wordt immers voornamelijk telefonisch en per e-mail contact opgenomen met hem, waardoor het vaak niet uitmaakt waar hij gevestigd is. Ondernemers kiezen vaak een advocaat waar ze een goed gevoel bij hebben en niet per se een advocaat die dichtbij is gevestigd.

De advocaat voor bedrijven en het proces

Uiteraard probeert een advocaat voor bedrijven om de kosten voor u als ondernemer zo laag mogelijk te houden: een goede regeling is vaak meer waard dan een proces.

Daarnaast dient een goede advocaat voor bedrijven al uw belangen in het oog te houden. Procederen kan bij sommige ondernemers de juiste tactiek zijn, terwijl bij anderen dat juist zoveel imagoschade zou opleveren dat het zeer ongewenst is. Een goede advocaat voor bedrijven houdt daar allemaal rekening mee.

Laat u goed voorlichten en maak een afspraak met een advocaat die ervaring heeft met het bijstaan van ondernemers.

Wanneer is een advocaat voor bedrijven verplicht?

Voor bedrijven is een advocaat verplicht wanneer er geprocedeerd wordt in een zaak met een belang boven de 25.000 euro. Daarnaast is bijvoorbeeld bij het aanvragen van een faillissement een advocaat verplicht.

Hoewel een advocaat in veel zaken niet verplicht is (ook in het arbeidsrecht is de advocaat bijvoorbeeld meestal niet verplicht), is het vaak wel verstandig om juridische bijstand te vragen. Dat kan in dergelijke gevallen ook van een gespecialiseerde jurist. Ook juristen zijn aan de prijs, maar zijn meestal een stuk goedkoper dan het inhuren van een advocaat. Als ondernemer zult u vaak met grote belangen te maken krijgen, waardoor het verliezen van een zaak vaak een veel grotere kostenpost oplevert dan het inhuren van een jurist.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Let op: In je reactie kun je basis HTML gebruiken. Je e-mail adres zal nooit gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze reactiestroom via RSS

Recht voor Bedrijven is een initiatief van:

Wet & Recht Juristen

U kunt hier terecht voor:

> Juridisch advies
> Contracten
> Procederen

Laat uw zaak beoordelen door ervaren juristen.

Neem contact op