Ga naar inhoud

Werknemer ontslaan

2014 januari 27
door thom

Als ondernemer heeft u het niet altijd even gemakkelijk. Natuurlijk wilt u het liefst al uw werknemers in dienst hebben én houden. Dat is echter niet altijd mogelijk: het kan zo zijn dat het slecht gaat met het bedrijf of dat bepaalde medewerkers niet goed presteren. U moet dan een werknemer ontslaan of meerdere werknemers ontslaan.

Dit artikel gaat over het ontslaan van een werknemer. Wanneer kunt u een werknemer ontslaan? Op welke verschillende manieren kunt u ontslag geven? Wat zijn de voor- en nadelen van elke manier? Is een advocaat verplicht?

Werknemer ontslaan

Wanneer u een werknemer wilt ontslaan, heeft u een aantal manieren om dat te doen.

  • Ontslag met wederzijds goedvinden
  • Ontslag via de kantonrechter
  • Ontslag via het UWV
  • Eventueel: ontslag op staande voet

Deze mogelijkheden om een werknemer te ontslaan, zullen hierna aan de orde komen.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Ontslag met wederzijds goedvinden houdt simpelweg in dat zowel u, als uw werknemer akkoord gaan met het ontslag. Er wordt een beëindigingsovereenkomst opgemaakt, waarna de arbeidsovereenkomst eindigt.

Vaak zal de werknemer echter willen onderhandelen over een ontslagvergoeding. Ook kan het voorkomen dat de werknemer bij een dergelijk voorstel juridische hulp inwint en besluit de beëindigingsovereenkomst niet te tekenen. Ten slotte zal de werknemer die al heeft getekend achteraf wellicht terug willen komen op zijn beslissing, iets dat u potentieel alsnog flink op kosten zou kunnen jagen. Win daarom altijd eerst advies in bij een jurist.

Werknemer ontslaan via de kantonrechter

Het is mogelijk om de werknemer te ontslaan via de kantonrechter. Het op deze wijze ontslaan van een werknemer is in sommige gevallen zelfs verplicht.

Het voordeel van ontslag via de kantonrechter is dat u heel snel van de werknemer af bent en dat u altijd zelf kunt kiezen welke werknemer ontslagen wordt. Het nadeel is dat dat u wel veel geld gaat  kosten.

Werknemer ontslaan via het UWV

Via het UWV kunt u ook een werknemer ontslaan. Daar zitten echter wel vaak regels aan vast, waarbij u soms zelfs moet afspiegelen. U kunt dus niet altijd zelf kiezen welke werknemer ontslagen wordt.

Het voordeel van ontslag via het UWV is echter dat het goedkoop is. Het nadeel is dat het gehele proces lang duurt, dat u niet altijd zelf kunt kiezen wie u ontslaat én dat de ontslagen werknemer zich achteraf alsnog tot de rechter kan wenden in een poging een ontslagvergoeding te verkrijgen.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is mogelijk wanneer u een werknemer ontslagen wordt wanneer hij iets fout heeft gedaan dat dusdanig ernstig is geweest dat het een reden voor ontslag op staande voet opleverde. U moet het ontslag en de reden ervan ‘onverwijld’ (direct) aan de werknemer mededelen. U behoeft dan geen toestemming van kantonrechter of UWV.

Een werknemer ontslaan via ontslag op staande voet is risicovol. Als u de werknemer ontslaat terwijl dat onterecht is (of niet onverwijld is medegedeeld), kan de werknemer het ontslag wellicht vernietigen, met alle gevolgen van dien.

Is een advocaat verplicht?

Een werknemer ontslaan is ingrijpend voor uw organisatie, maar u hoeft uiteraard geen juridisch advies in te winnen voordat u dat doet. Ook erna is een advocaat niet verplicht, zelfs niet als de werknemer zich tot de rechter wil wenden.

Het is echter wel verstandig om juridische hulp in te schakelen, zeker als uw werknemer dat ook heeft gedaan. Het in de arm nemen van een advocaat is niet goedkoop, maar een fout maken in de ontslagprocedure van de werknemer kan enorme kosten met zich meebrengen. Een (gespecialiseerde) jurist kan de uitkomst brengen: specialistische rechtshulp tegen een relatief laag tarief.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Let op: In je reactie kun je basis HTML gebruiken. Je e-mail adres zal nooit gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze reactiestroom via RSS

Recht voor Bedrijven is een initiatief van:

Wet & Recht Juristen

U kunt hier terecht voor:

> Juridisch advies
> Contracten
> Procederen

Laat uw zaak beoordelen door ervaren juristen.

Neem contact op